A falu, ahol tudják a boldogság titkát

A falunkat bemutató riport az RTL Klub Fókusz című műsorában volt látható 2011. december 13-án este. Ide kattintva olvasható a cikk.

A falu, ahol tudják a boldogság titkát

Kész felüdülés volt forgatni abban a faluban, ahol mindenki boldog, ahol több gyerek születik, mint bárhol máshol az országban. Miért? A kápolnásnyékiek tudják.

A falu, ahol tudják a boldogság titkát

Bár a boldogságot nem lehet számokban mérni, mégis a statisztikák szerint Kápolnásnyék Magyarország legboldogabb települése. A 3700 fős faluban 2008-ban volt a legmagasabb a születések száma. A gólya átlagban több mint másfélszer annyiszor fordul meg a faluban, mint Magyarország más településein. Sőt a beköltözések száma is átlagon felüli. Nem ritka a három-, négy- vagy akár ötgyermekes család. A sok kicsi miatt lassan kinövik az óvodát. A helyiek azt mondják, a jó földrajzi adottság a kulcs. Hiszen a falu két nagyváros között helyezkedik el, az autópálya mentén. Kocsival mindössze pár perc Budapest és Fehérvár is. Ami a legfontosabb, hogy a Velencei tó szépsége találkozik a dombvidék nyugalmával: két település és két véglet találkozása. Kápolnásnyéket mindössze egy utca választja el Velencétől, ami a helyiek szerint a nyugdíjasok városa. Talán ez a kulcs, ami miatt jó a nyugalom szigetére gyermeket vállalni. Ha valami hiányzik, nem esnek kétségbe, megteremtik maguknak, vagy bepattannak a kocsiba, és utaznak pár percet.

Hozzászólások