Luczenbacher-kastély

Ezen a helyen állt egykor a szobi születésű Luczenbacher Miklós kastélya, aki több, mint hatvan éven át szolgálta a telivértenyésztésünket és versenysportunkat olyan eredménnyel, hogy nevét Angliában éppen olyan jól ismerték, mint idehaza. Bővebben a velenceito.info honlapon olvashatunk a kastély történetéről.

Kastélyok nyomában 3. rész: Luczenbacher-kastély - Kápolnásnyék-Pettend

Sokan bizonyára csodálkozva olvassák a címet, hiszen nem igazándiból ismert a pettendi kastély, pedig létezett. Vagyis létezik. Részben. De ne siessünk ennyire előre, kezdjük az elején. Pettend eredeti tulajdonosa a nagygyőri Kutas család volt, a família hét örökösének egyike volt a Székely família.

Luczenbacher-kastély

Rom /sites/default/files/ruins.png
Luczenbacher-kastély főhomlokzata. A felvétel 1895-1899 között készült. A kép forrása: Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.11.081 Luczenbacher-kastély előcsarnoka. A felvétel 1895-1899 között készült. A kép forrása: Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.11.082 Pettend, a Luczenbacher-kastély a negyvenes évek elején, színes felvételen. (forrás:Gombos Miklósné: Luczenbacher Rita (2009)
Hozzászólások
Creative Commons Licenc
A weboldal tartalma a Creative Commons Nevezd meg! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.